PROGRAMMA 2018

UPDATE: Locatie Drolshagenplein wordt binnen bij Het Tolhuis!

AVONDPROGRAMMA:

van 20:00 tot 24:00 uur

Pub Tigh Barra:
Grytze en Grize


Café t Hert – binnen:
19.30 Thundersample
20.15 Can’t Even,
20.45 Forest of Youth
21.45 Undercover
22.45 Jawis


Café de Stam:
Vreemdt

WE STELLEN DE ARTIESTEN GRAAG AAN JE VOOR:

Sipke Vos

Of ik even iets over mezelf wil vertellen…Nou dat kan! Ik ben Sipke Vos en woon in Terherne. Op dit moment speel ik in een Combo en zit in een 60’s & 70’s band. Welke muziek…? Van “The Moody Blues” tot de Kast” en van “CCR tot Simon and Garfunkel.” Lekker klein, op de akoestische gitaar, back to basic. Ik kijk er naar uit en tot 24 augustus!

Berend Riemersma

Jonge muzikant uit Irnsum. Wisselt vlotte nummers af met prachtige eigen gemaakte soms gevoelige nummers. Berend is een jongeman met humor en een goed verstand. Erg muzikaal, daar gaan we in de toekomst nog veel van horen!

Jan Nota

Jan Nota is dé troubadour voor gezellige live en sfeer muziek.

En ook een troubadour met een eigen repertoire.

Amadé

Amadé is een muzikaal duo bestaande uit Berder Jorritsma (zang/piano) en Susan van Dijk (zang/gitaar). Ze spelen voornamelijk akoestische covers die worden gekenmerkt door meerstemmige harmonieën. Je kunt hierbij denken aan First Aid Kit of Douwe Bob. Hun stemmen vonden elkaar bij de band van de muziekschool.

Henk Kuyper

Henk Kuyper, de bekende troubadour uit Heerenveen. Henk heeft vorig jaar ook op Joure Swingt gespeeld. Henk is een graag geziene gast en daarom deze editie weer aanwezig op Joure Swing 2018. Zijn repertoire is zeer breed en zijn fantastische mondharmonicaspel wordt door menigeen gewaardeerd. We zijn blij dat Henk er weer bij is dit jaar!

Judy Fires, a girl with a story.

Als klein meisje stond ze op de keukentafel te zingen voor familie en vrienden, tegenwoordig staat ze op verschillende podia door het land. Deze oorspronkelijk Enschedese singer-songwriter is een vurige zangeres van eigen nummers en covers. Ze zingt in verschillende stijlen maar het liefst country en pop. Ze laat zich inspireren door muziek van Dolly Parton, Johnny Cash en The Dixie Chicks. Ze begeleid zichzelf op haar gitaar maar treed ook vaak op als gastartiest bij bands, orkesten en koren.

Hester & Femke

De kracht van Hester & Femke is het brengen van sfeermuziek. Op een aangenaam volume brengen ze live akoestische herkenbare liedjes terwijl de gasten elkaar nog prima kunnen verstaan. Hester en Femke omlijsten de gelegenheid als een warme deken. Indien de gelegenheid vraagt om een iets lossere setting dan buigen ze moeiteloos mee.

Rob Krot

Rob Krot is zanger

Ervaren, veelzijdig en modern. Hij heeft een heel groot en gevarieerd repertoire met Pop, Rock, Smartlap, Chanson, Ballade: meezingen, meedromen, meedansen. Aan verzoekjes voldoet Rob uiteraard graag.

Semrock!

Geert Semplonius, alias Semrock!, brengt het oude weer tot leven. Samen met zijn gitaar zal hij nummers ten gehore brengen van The Stones, The Doors en Led Zeppelin om maar een paar te noemen.

Undercover

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; al van jongs af aan loopt muziek als een rode draad door het leven van de zussen Henriëtte en Gerda Minnesma. Beide begonnen als achtergrond zangeressen en laatstgenoemde zong jarenlang in een blues/rock band. Daarna kwam de muziek voor beide dames even op een laag pitje te staan, maar de aantrekkingskracht bleef. Bij gelegenheden werd er regelmatig door mensen gevraagd om even te zingen en vaak kwam dan het verzoek om het weer op te pakken. Dit jaar hebben de zussen dan ook de knoop doorgehakt, eigen muziekapparatuur aangeschaft en proberen – tussen andere werkzaamheden door – zoveel mogelijk te oefenen. Qua muziekstijl (rock and roll/country) zitten zij in het algemeen op één lijn en kiezen hierbij niet voor het standaard top 40 repertoire. Het eerste optreden, in juli, viel zo goed bij het publiek, dat hier weer nieuwe aanvragen uit voort kwamen. De ,,sisters in crime’’ gaan vanaf nu door het leven als: UNDERCOVER!

Arjen Reinders

Arjen is gespecialiseerd en geschoold in het vermaken van kinderen. Maar ook volwassenen vinden het erg leuk om onze clown Balonny Macarony, Augusto de tovenaar of een verstrooide goochelaar aan het werk te zien.

Clown Wilco

Clown Wilco vertoont de meest verbazingwekkende trucs. Daarbij tovert hij o.a. echte dieren, t.w. duiven, muizen of cavia’s. Heel onverwachts komen ze tevoorschijn. Kinderen mogen steeds assisteren. Ze vinden het geweldig. De volwassenen genieten dan mee.

Lorentini

Straatgoochelaar bij uitstek! Echt ouderwets straatgoochelwerk. Niks geluid en windmachines. Hij zoekt een plek en gaat gelijk los!

Magic Dennis

Dennis is een magisch entertainer. Wij laten ons verrassen waarmee Dennis kinderen en volwassenen gaat entertainen! Dennis heeft al eens de  4prijs gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen goochelen! Wij zijn blij dat Dennis erbij is op Joure Swingt!

Ballonnenman Pieter van Engen

In november 2008 werd Pieter tijdens de Millenniumjam in Belgie Europees kampioen ballonmodelleren. In 2010 mocht hij een Balloon Excellence Award (USA) in ontvangst nemen! En daarom zijn wij trots dat Pieter Joure Swingt komt bezoeken.

Grytz & Grize

Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. De optredens van Grytz & Grize zijn energiek en veelzijdig. Een greep uit het repertoire: Elvis Presley, Tina Turner, the Beatles, maar ook Adele, Jason MrAz en Amy Winehouse.

ThunderSample

ThunderSample is een band opgericht om originele muziek te spelen, voornamelijk binnen het rock genre. Momenteel bestaan ThunderSample uit 3 man. Onze muziek staat nog niet online, maar daar word aan gewerkt.

Can’t Even

De vier vriendinnen van de band Can’t Even maken voor de lol al 2,5 jaar muziek samen. Met de hulp van bandcoach Arjan Kiel van It Toanhûs wordt er serieus muziek gemaakt. De vier meiden genieten van het samenspelen en zijn ook zeer talentvol. ‘Muziek meitsje is eins in útlaatklep.’ Tijdens Joure Swingt staat Can’t Even zelfs met 5 vrouw op het podium doordat de dame die normaliter zang èn piano op haar neemt niet aanwezig kan zijn.

Forest of Youth

Forest of Youth neemt je mee op een reis naar de definitie van Dreampop. Met een solid groove van Daan en Jeff gecombineerd met de Dreampop awesomeness van Maarten is genieten verzekerd. Ook al zijn ze met z’n drieën, ze pakken je en nemen je mee naar een plek waar je nooit meer weg wil. Come along and rediscover imagination!

Bezetting: Maarten Bouma: Zang en Gitaar Jeffrey van den Berg: Basgitaar Daan Jonker: Drums

Vreemdt

Zes enthousiaste muzikanten die elk feest tot een succes maken. Alle nummers – van oude successen en hits van nu – staan als een huis. Vreemdt houdt van vernieuwen en experimenteren, dus een “vreemdt” en buitengewoon, maar aanstekelijk nummer hier en daar houdt het spannend. Een solide ritmesectie vormt samen met de samenzang en het solowerk van toetsen en gitaar een heerlijk, groovy geheel.
Vreemdt treedt ’s avonds op bij Café de Stam op het Douwe Egbertsplein.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Share This